Alaaf! - Reisverslag uit New Delhi, India van Werner Jansen - WaarBenJij.nu Alaaf! - Reisverslag uit New Delhi, India van Werner Jansen - WaarBenJij.nu

Alaaf!

Door: Werner in India

Blijf op de hoogte en volg Werner

15 Februari 2010 | India, New Delhi

Alaaf carnavalvierders! Even tijd voor een carnavalloos verhaal uit India

Vorige week was een nieuwe stageweek is aangebroken. Mijn mentor is weer niet op school, dus ik moet de klas bezig houden. Althans, ze moeten leren voor examens. Deze week beginnen op dinsdag de examens en de stof die de kinderen moeten kennen is heel hoog. Voor rekenen zitten de kinderen met formules waar je een heel blaadje op vol kan schrijven, voor Engels worden er letterlijk teksten uit het hoofd geleerd en voor science en chemistry moeten kinderen alles leren over sound waves en het oplossen van reactie formules! De examens zijn voor ons studenten niet veel aan, dus qua stage was dit een hele saaie week…

Maar dan!!! Het weekend komt er weer aan! We gaan wederom naar Pondi, op zoek naar een westerse supermarkt. Daar kopen we westerse spullen zoals: Nutella, pindakaas en jam! Wat een feest weer!
Die avond spreken we af met twee andere nederlandse meisjes, Annelot en Floortje. We moesten vanaf Auroville naar Pondi, en de snelste manier is dan met de riksja. Wat was dat een dollemans rit! Onze chauffeur wist wel wat bumperkleven is!!! Hij zat letterlijk en figuurlijk telkens bij de auto voor ons op de slip! En inhalen kan overal! Hij kan de grootte van zijn riksja goed inschatten! Maar dan uiteindelijk komen we toch in Pondi! In restaurant Le Space gaan we aan de mojito’s. Na een mooie avond gaan we terug naar cuddalore. De volgende dag gaan we naar het strand, we wonen op 10 min afstand van het strand. Lekker zwemmen en bakken in de zon. Nu was ik alleen een beetje te overmoedig, daar kwam ik savonds achter. Ik ben totaal verbrand, en aangezien hier de zon altijd schijnt, kan dat best vervelend zijn!!!

Maargoed het is 13 februari, carnavals zaterdag! Wij willen ook een biertje pakken, dus we gaan met de taxi naar Pondi. Daar gaan we naar ‘ The Asian House’. Dit is een soort club voor de Indiers met wat meer geld! Met een hoop biertjes en borrels achter de kiezen werd dit een hele gezellige avond! Mariska en Mandy zijn weer een hoop huwelijks aanzoeken rijker, Pieter heeft het telefoon nummer van een of andere afrikaanse vrouw en Rene en ik hebben een aantal Indiers wat mooie dance moves geleerd!
De zondag was een dag waarop we niet veel hebben gedaan… Ook wel ‘de brakke dag’ genoemd!

Nu is het weer stage en we gaan er weer tegenaan!!!

Tot de volgende keer, Alaaf, drink niet teveel en glij niet uit in de sneeuw!
Ps: 38 graden met zon is ook niet alles hoor!

X Werner

• 15 Februari 2010 - 13:42

Gerard:

Hey Werner,
    Al een beetje gewend aan een(tijdelijke)leven zonder carnaval??
    Bij 38 graden helpt wel bier maar insmeren tegen de zon is ook niet verkeerd.!!Leg maar komkommerschijfjes op je verbrande huid..komt het weer goed. Geen komkommers daar? Kom ze wel even brengen?!..Ik heb toch vakantie en kan ik de renovatie van onze badkamer ontlopen.!!haha.
    Waarom ging je ok alweer naar India??!! Oh ja.. stage toch??!!haha
    Geniet ervan
    Groetjes uit Lieshout/Son
    Gerard

• 15 Februari 2010 - 17:46

W-J:

Maat,

Wat een lache verhalen weer. Jou leven daar is echt zoveel anders dan het Westerse. Ik heb mij hier al verbaast over het antiliaanse leven maar dat van jou is echt verre van westerse beschaving. plassen en poepen in de goot. hahah
    Maaruhm zo te lezen mag je veel rusten en chillen achterin de klas. Kom je nog wel aan echt stagewerk toe, of is het ook chillen met die billen daar. Dat jij overigens verbrand bent in de zon, wie had dat ooit gedacht, maar met 38 graden ook wel begrijpelijk. Hier is het 8 graden kouder, wat ook niet altijd even prettig is, zeker als er geen wind staat. Zo te lezen ontmoeten jullie ook andere Nederlanders, dat is wel chill! Welke dance moves hebben jullie de plaastselijk bevolking geleerd, gezien het feit dat het carnaval is verwacht ik op z'n minst de polonaise:P
    Hier is het uber druk. nog 16 dagen en dan is het regatta. De tijd vliegt.Over 7 weken vlieg ik terug naar Nederland dan ben jij nog niet eens halverwege.
    Oke dit was het weer voor vandaag. Succes komende weken weer en tot ik zie je volgende verhalen wel weer!

Greetz!

ps: we waren een gemis voor Tinus en Jort in de optocht:p Dus ze hebben besloten om het volgend jaar maar weer te doen!
    Alaaf vanuit St.Maarten

• 17 Februari 2010 - 08:51

Koen:

Hey Werner maat!

Ik zie dat het je allemaal goed vergaat daar in de slums! Wij hebben de carnaval weer achter de rug en het was weer geweldig! Helaas geen prijs afgelopen maandag, maar wel zat. Da's ook iets waard he. Hier kotsen ze trouwens in de goot, dus toch wel een overeenkomst met die slums.

Ej veel succes nog daar en blijf zorgen voor die verhaaltjes he!

Grt Koen

• 17 Februari 2010 - 19:15

Maarten:

Hey Gast, zo te horen heb jij ook een goede carnaval gehad daaro. Succes met het gerookte vlees, en ja ik ben uitgegleden in de sneeuw.(khad toch maar eerst je bericht moeten lezen).

Gr, Maarten

• 18 Februari 2010 - 20:19

Oma:

Lieve Werner,
    Wat een mooie verhalen. Wat maak jij toch veel mee. Ik ben elke keer heel blij als jouw moeder mij weer jouw verhalen laat lezen. En nu ook met zo’n mooie foto’s erbij. Wat een mooie klas heb jij en wat een lieve kinderen. Ik snap nu wel dat jij heel erg geniet. Fijn ook de foto waar jij zo mooi opstaat met de juffrouw van jouw klas. Ik denk elka dag aan jou. Een dikke kus van oma

• 25 Februari 2010 - 18:05

Willy:

hey Werner, hardstikke mooi dat jij een reisverslag bij houd.Dit word een ervaring waar je je hele leven met plezier op terug kunt kijken. Geniet ervan jongen.Leuke vriendin heb je trouwens,Miss Asha. ga je elke dag volgen, niet te zat groetjes.