" Goodmorning Sir"
Door: Werner in India
Blijf op de hoogte en volg Werner
02 Februari 2010 | India, New Delhi
Hier ben ik weer, mijn avontuur gaat weer verder! Ik zit nu alweer 5 dagen in Cuddalore, en het is echt geweldig. Overal ligt rotzooi en het stinkt er gruwelijk, maar als je daar doorheen kijkt en ruikt, is het echt prachtig. De kinderen in de buurt zijn super aardig en willen heel veel van je weten. Zelf bij oudere jongens komt het ' kind' in hun los!! Rene en ik hebben al een nieuw spel geleerd! Kabari. Best een lomp spel. Je moet iemand tikken en hard weg rennen. De anderen moeten je dan tegen de grond werken of optillen. Maar die locals doen het ook met trappen en hoge schoppen!!
We hebben een persoonlijke kok/verzorgster! Ze heet Divisha, 20 jaar, 2 kinderen, getrouwd en spreekt geen woord Engels! Echt handen en voeten werk!
Het eten is echt heel erg gevarieerd. s'ochtends rijst, savonds chappati. Daarnaast hebben we soms ook kippenboutjes waar een fles water bij nodig is!!!
Als we in onze kamer zitten is er niets aan de hand, maar als we buiten zijn, zijn we net filmsterren!!! Iedereen roept je naam en zwaait naar je!
We zijn zelf al een keer uitgenodigd voor een hanengevecht en voor een bruiloft, maar dat laatste hebben we overgeslagen vanwegen stage.
Gister was ook mijn eerste stagedag! Echt super! De eerste dag dat ik binnen kwam gingen de kinderen staan en zeiden: ' goodmorning Sir!', gingen toen zitten en mocht ik mezelf voorstellen. Ze waren super geiteresseerd en een uur later, was echt toch echt tijd voor Maths!
De kinderen blijven telkens in de klas, en om het uur komen er vakleerkrachten. De vakken varieren van zoologie(dierenkunde)en botany(plantkunde) tot Engels en Tamil.
Ik heb heel veel geluk. Ik zit in een apart lokaal, ik heb nergens last van en de omgeving is heel rustig, in tegenstelling tot de andere studenten. Zij zitten in een groot lokaal waar alleen schotten tussen staan. Je kan alles horen!!! Je moet echt schreeuwen om iets duidelijk te maken!!
De leerkrachten zijn super aardig en leren mij al allemaal woorden in het Tamil, het dialect in de streek waar ik zit.
Maargoed, zoals de vorige keer, er zijn veel te veel dingen om te vertellen, dus nu alleen dit. Volgende keer weer meer Indiaas nieuws!
Groeten Werner
PS: helaas, ik kan in dit internet cafe geen foto's uploaden. volgende keer beter!
x
02 Februari 2010 - 14:11
Joost:
filmster werner... skon man! viel spaß daar nog en geniet er van...
cas 4 vandaag gehad. Das dan toch maar weer even hele andere koek.
kusje -
02 Februari 2010 - 14:39
Esther:
Hee Werner!
Ooh het klinkt echt super gaaf allemaal! Het voelt natuurlijk wel goed om aanbeden te worden, haha.
De eerste foto's zien er echt al super leuk uit! Ik ben benieuwd naar de andere foto's. En is het een beetje uit te houden met de hitte? Of valt dat wel mee?
Heel veel plezier nog!
Dikke kus -
02 Februari 2010 - 15:00
Tinus:
Hee Pikkebaas,
klinkt echt super vet allemaal! Goed om te horen dat je stage relaxed is,at voor lessen geef jij daar allemaal? Leuk dat die kinderen zo geïnteresseerd zijn, spreken ze goed Engels daar?Is zeker een voordeel dat je 'n apart lokaal hebt,lijkt me een ramp als je door elkaar moet lopen schreeuwen...
Dat spel wil ik natuurlijk graag leren als je terug bent! Lukt het een beetje om daar als filmster over straat te gaan? Wel relaxed dat je een kok/verzorgster hebt, is het eten een beetje te doen daar?
Tot je volgende mailtje dan maar, ben benieuwd naar de nieuwe foto's!
succes ermee,
Tinus -
02 Februari 2010 - 15:21
Fanfare Heerlerheide:
He Jans,
Vette shit daar in India! Hier in Nederland is het gewoon wit! Het heeft best veel gesneeuwd dus je hebt gelukt dat je daar zit!
Lijkt me mooi om daar zo les te geven en die kinderen iets te leren.
Verders gaat hier eigenlijk wel zijn gangetje... Rigby was chill en a.s. Vrijdag begint de training van C1 weer.
Spreek je ltr nog wel en have fun!
Mzzls, Jort -
02 Februari 2010 - 15:29
Marco:
hee baas
ik hoor dat je het wel naar je zin hebt daar bij de indianen!;)ik heb een sterk gevoel dat je me ook heel erg mist, maar niet getreurd je ziet me over 3 maandjes namelijk weer.
De groeten
marco -
02 Februari 2010 - 16:06
Francy:
Hoi Werner,
Wat geweldig om jouw verslagen te lezen. Zo geniet ik met je mee en leer van jouw ervaringen.
Jij brengt India dichterbij, waardoor wij van jou weer een heleboel te weten en ook net zo enthousiast zijn als jij. Blijf genieten en leren en laat mij alles weten. Wordt jouw blonde tante nog slimmer!!!!!!
liefs Francy xxx
02 Februari 2010 - 17:56
Gerard:
Good evening Sir Werner,
De betrokkenheid van de kids is dus groot ?!..
Waar ligt dat toch aan?haha....
Wat wil je in deze stageperiode bereiken?
Je gaat toch niet deelnemen aan de Indiaanse presidentsverkiezingen he..!!!Wel een goed betaalde baan trouwens.
(De Fontein heeft vorige week het certificaat van:"Opleiden in school" behaald..Dus hier zit een trotse opleider).
Al iets ontdekt van de klassentegenstellingen?
Ik kijk al uit naar je 3de verslag.
Groetjes uit Lieshout.
Gerard
02 Februari 2010 - 20:24
Tonny:
Filmster in Bolywood. Ja,ja ik zie het al voor me. Zonnebril op je hoofd, korte broek en teenslippers,Sir Werner. Groetjes Tonny en Prins Albert -
02 Februari 2010 - 21:19
Karel Koolen:
Werner,
dat zijn mooie eerste geluiden van de stageplek die enthousiast overkomen.
Groet en succes voor de hele groep
Karel -
02 Februari 2010 - 22:29
Antoine:
Good meurning globbetrotter. Fijn te lezen dat jij als filmster bent binnen gehaald en binnenkort een oscar ontvangt van bollywood! Voorwat betreft het toileteren zorg er voor dat de rechterhand altijd weet wat de linkerhand doet. Overigens sinds jij vertrokken bent is jouw clubje PSV aardig de kluts kwijt.Delen de kop positie met Twente en ik hoop niet dat bij jouw terugkomst PSV gedegradeerd is. Uit jou verslagen maak ik op dat jij in de rol van dokter Livingstone de lokale bevolking heel veel wijsheid kunt bij brengen.Ik raad jou aan te genieten van de nieuwe ervaringen die jij in den vreemden kunt op doen. Hou je haaks en doe ze de groeten van mij. Poot Antoine. -
03 Februari 2010 - 15:53
Marielle :
Hee werner!
Wat heb je leuke verhalen!
Wat ben ik toch jaloers op jou dat jij zo belevenis mag maken.
Lukt het les geven in het engels?
Heel veel plezier en geniet er van!
kus kus xxxx -
08 Februari 2010 - 19:10
Michiel:
He werner super gaaf man daar ook super dat je een webblog bij houdt de foto's zien er erg leuk uit heb je ze ook al nederlands geleerd?
groetjes Michiel -
08 Februari 2010 - 19:10
Michiel:
groetjes Michiel -
11 Februari 2010 - 09:40
Roel:
Hebben ze daar ook friet?
Kak -
13 Februari 2010 - 16:57
Carlijn Van Rest:
dag meester werner weet je de namen nog van de kinderen in de school in Helmond? Ik heb vandaag meegelopen in de Carnavalsoptocht.
Groetjes Carlijn